Tid for terrassevask

Det blir ekstra trivelig å bruke terrassen utover varme sommerkvelder om du gir den litt ekstra pleie nå. Et lekkert terrassegulv får du med riktig pleie og gode produkter.

– Vi har produktene du trenger både til vedlikehold og bygging av terrassegulv og plattinger, sier Mona Mellem hos Mellem Bygg og Interiør. 

Det blir ekstra trivelig å bruke terrassen utover varme sommerkvelder om du gir den litt ekstra pleie nå. Ekstra viktig er det dersom terrassen er plassert i solveggen. Her blir gulvet utsatt for mye vær og vind – fra striregn til stekende sol og varme. Derfor bør du forberede terrassegulvet slik at det holder seg like fint gjennom hele sommeren, sier Mona Mellem i butikken. En god vask med gode produkter og et strøk terrassebeis gjør underverker.

Slik renser du terrassegulvet

Det er ingen stor jobb å rense terrassegulvet, sier Mona. Fukt terrassegulvet godt med kaldt vann før du har på terrasserens. La produktet virke i 10-15 minutter. Pass på at rensemiddelet ikke tørker inn før du begynner skrubbingen, da må du i så fall ha på mer. Skrubb gulvet godt. Best resultat får du om du bruker en spesialkost. Spyl så godt av med vann. Vi anbefaler at du bruker vanlig hageslange, men du kan også bruke høytrykkspyler med forsiktighet. Er terrassen veldig skitten, kan det hende du må gjenta behandlingen to ganger.

Når terrassegulvet har tørket er det klart for å oljes eller beises. Terrassebeisen skal trenge inn i treverket og ikke danne film. Derfor bør du unngå påføring i for sterkt sollys, da vil oljen vil tørke for raskt. Unngå også påføring i fuktig vær og ved lave temperaturer. Aller best resultat får du dersom du gjør denne jobben på en varm tørr dag – men gjerne med noen skyer som skygger for solen.

Har alt du trenger til å bygge terrasse

For mange er ukene fremover satt av til å bygge seg platting eller ny terrasse, noen har kanskje også lyst til å bygge sin egen pergola? Går du med slike planer har vi alt du trenger til jobben. Vi gir deg gjerne både råd og veiledning, sier Mona Mellem.