Bytte ovn? – Gjør det nå

Har du planer om å bytte ut den gamle ovnen bør du gjøre det nå, før fyringssesongen starter. – Vi i Mellem Bygg og Interiør har et godt utvalg av kvalitetsovner fra Jøtul og Dovre til svært gunstige priser, sier daglig leder Tommy Mellem.

Vi er opptatt av at det produktet du kjøper hos oss skal stå i samsvar med dine behov, og hjelper deg gjerne å velge riktig ovn.

For oss er god og personlig service viktig, sier Tommy Mellem. Trenger du hjelp til montering av ovnen har vi en samarbeidspartner vi gjerne anbefaler.

Dovre og Jøtul står for kvalitet

Et ildsted skal ofte dekke flere behov. For de fleste er det oppvarmingskilden som er viktigst. Samtidig er det viktig at det skal være en del av interiøret og et koselig samlingspunkt.

– Fordi vi er opptatt av ekstraordinær kvalitet har vi valgt Dovre og Jøtul som vår ovnsleverandør, sier Tommy. De er to av markedets største og mest erfarne leverandører av vedfyrte ovner. Vi har nå fått inn mange nye og flotte modeller vi har lyst til å vise deg.

Et ildsted må godkjennes

Før du kjøper ovn er det flere ting du må tenke på og ta hensyn til. Et eksempel kan være hvor mye tyngde gulvet ditt tåler. Kanskje må du også legge inn noen dager uten fyring. Dersom det må mures krever det noen dagers herding. Har du tanker om å bytte ildsted bør du derfor gjøre dette nå, før det blir kuldegrader ute. Vi er alltid behjelpelig med de spørsmålene du måtte ha før du bytter ut din gamle ovn.

Regler og forskrifter

Før et nytt ildsted kan tas i bruk må installasjonen og selve ildstedet godkjennes av feiervesenet i kommunen. Velger du å bruke vår samarbeidspartner til installeringen vil de sørge for at ditt ildsted blir forskriftsmessig montert og godkjent. Vi garanterer at du da får et trygt ildsted som gir deg god varme i mange år fremover. Ønsker du å gjøre tingene selv er det ditt ansvar å kontakte feiervesenet for å få de til å gjøre befaring og godkjenning.

Nye ovner brenner renere

Rundt 70 % av nordmenn fyrer med ved hjemme. Mange har imidlertid ildsteder som ikke tilfredsstiller dagens krav til utslipp og energieffektivitet. Nye ovner brenner renere, slipper ut 90 % færre partikler og gir 30 % mer varme pr. vedkubbe sammenlignet med eldre ovner. Med investering i nytt ildsted, oppnår man ikke bare en estetisk oppgradering i hjemmet, men også miljøgevinst, bedre komfort og en betydelig besparelse av fyringsutgifter.

 

 

Dette må du ta hensyn til før du kjøper nytt ildsted:

  • Er det nye ildstedet hovedkilden til oppvarming, eller kun en tilleggskilde?
  • Hva er størrelsen på oppvarmingsarealet?
  • Tåler eksisterende gulv tyngden?
  • Ved nytt ildsted; hvor skal det plasseres?
  • Har din bolig tilstrekkelig tilførsel av forbrenningsluft?